Aquesta nit Telecinco desvelarà una de les grans incògnites d’aquesta gran sèrie que segueixen 1 de cada 4 catalans. Aconseguirà el Duque salvar-se de l’amenaça dels qui volen fer-li pagar la traició que ha comès per amor ? Una gran paròdia del futur pròxim de les negociacions per aconseguir un nou finançament. Paròdia extravagant? potser si, però precisament per això divertida i gràfica.

Per als profans que no pertanyin a aquest selecte grup de catalans que hem seguit la sèrie, els posaré ràpidament al dia. El Duque, protagonista-narcotraficant-guaperes, cau perdudament enamorat d’una virginal joveneta a l’estil Candy Candy (Catalina o Cata para las amigas) i per aconseguir el seu amor ha de sortir del sòrdid món del crim organitzat. Per aconseguir-ho col·labora amb la polícia i traeix als seus socis i companys. Telecinco sembla que té preparats dos finals diferents: en un d’ells acaben matant el Duque a mans de la Cata i en l’altra donen una sortida airosa a la redempció i al triomf d’un amor que semblava impossible.

Ens permetran gaudir d’un final a l’americana per aquells que hem disfrutat furtivament de les empalagoses pel·licules de Meg Ryan o tendiran per un drama que, per altra banda, s’acosta més a la vida real ? A hores d’ara Zapatero controla aquesta gran telesèrie que és la negociació per un nou finançament: farà possible un final feliç i concedirà a Catalunya un increment de recursos que ho faci possible ? O bé sortirà a matar i posarà entre l’espasa i la paret el nostre particular Duque Puigcercós ? Molts independentistes i catalanistes de pedra picada som avui com la Cata i patim per aquest Duque en el qual hem dipositat la confiança. Patim perquè sabem que no és fàcil negociar amb professionals del crim i que és molt difícil ‘estar a missa i repicant’. Sabem, en definitiva que, Sin tetas no hay paraíso.