Si algú ha tingut la paciència o ha estat tant avorrit de llegir els meus posts, o em coneix minimament, ja sap que les disputes internes del partit m’interessen més aviat poc, i de vegades fins i tot em deprimeixen. Com pot ser que dediquem tants esforços a disputes sense cap tipus de rendiment positiu extern ?

Ara bé, com recorda sovint el President del partit: ‘la política, o la fas o te la fan‘. Per tant, en l’elecció de la nova Presidència per la Federació de Barcelona he preferit apostar activament pel qui crec que és el millor candidat abans d’esperar que algú escollís per mi. Des de la primera vegada que el vaig conèixer, en Xavier Florensa em va semblar una persona de fiar, que es feia merèixer confiança. Un fet no gaire freqüent en la política actual. Ara bé, tot i que aquesta per molts és una percepció subjectiva, miraré de raonar-la. Perquè confio amb en Xavier Florensa ?

1. Perquè crec que és necessari un canvi a Esquerra Barcelona. Hem perdut suport electoral i no s’han assolit els objectius plantejats. No cal buscar culpables, però sí que cal renovar el projecte. Això vol dir noves cares i nous líders: en Xavier combina la il·lusió i l’experiència necessàries per encapçalar un canvi amb garanties.

2. Ens cal un candidat capaç de sumar voluntats. La capacitat de generar consens no s’improvitza ni es predica: es demostra. Com a regidor, en Xavier ha demostrat sobradament la capacitat de treballar generosament i lleialment en un equip de sensibilitats diverses.

3. Vull ser més d’Esquerra a Barcelona i menys d’Esquerra-Barcelona. Vull fer partit des de la capital del meu país i no perpetuar batalles estèrils. Hi ha massa feina per fer per perdre el temps construint contrapoders en un partit que cada troba més a faltar el suport de tots. Amb en Xavi, sé que hi ha una altra manera de ser d’Esquerra a Barcelona.