Demà aniré a la manifestació de rebuig a la reforma laboral convocada a Barcelona. Hi aniré per mostrar el nostre rebuig a aquesta reforma però també per conèixer en Manolo. En Manolo és un dels primers col·lectius afectats per la reforma laboral. És treballador i membre del comité de l’empresa FERCABLE de Sant Vicenç dels Horts i l’empresa ha decidit, com moltes, esperar a l’entrada en vigència de la reforma per anunciar formalment un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). Un ERO que deixar al carrer gairebé 100 treballadors i que resulta molt menys costós perquè, entre altres coses, no requereix l’autorització administrativa prèvia de la Generalitat de Catalunya.

El Manolo, com la gran majoria, no hi té una excessiva confiança amb els partits polítics. Aficionat merengue, se sent català i compromès amb les preocupacions i els interessos de la gent. No entén com s’ha aprovat una reforma laboral que deixa els treballadors en una situació d’indefensió que es fa especialment dura quan la sents en pròpia pell. No entén que la Generalitat s’hagi vist desprovista del poder de negociació suficient per fer cap tipus de mediació efectiva. No entén com, mentrestant, es poden fer anuncis pre-electorals com els del PSOE d’Andalusia

A Catalunya hi ha molta gent que, malauradament, passa moments molt complicats com el Manolo. I diumenge a les 12h tenim l’ocasió d’estar al seu costat!