Tant de bo el pròxim diumenge 10 d’abril les urnes de la consulta de Barcelona Decideix s’omplin de paperetes del NO. De gent que vota NO perquè creu que Catalunya no ha de ser un estat independent. Que vota que NO perquè se senten espanyols. Que voten que NO perquè no creu que sigui viable una Catalunya independent. O que voten que no simplement perquè els hi ve de gust.

No és que sigui la meva opció personal ni que desitgi que sigui la que resulti majoritària. Però el que sí que tinc clar és que en aquesta consulta els qui ens hi sentim més implicats som els que defensem l’opció contrària, el vot del SI. I estic més que convençut que el percentatge de paperetes del NO serà directament proporcional al percentatge de participació de la consulta del 10 d’abril.

Estic convençut que molts dels qui hem col·laborat amb Barcelona Decideix, si haguéssim d’escollir, preferiríem que el percentatge de participació augmentés si això implica que la victòria del SI sigui menys abassegadora. Tots els qui hem participat en la recollida de vot anticipat sabem el que costa aconseguir que voti algú que és contrari a la independència de Catalunya. Que sapiguen que és una consulta sincera, honesta, transparent i amb un esperit radicalment democràtic. Fem un esforç, doncs, aquests dos dies que manquen pel 10 d’abril per convèncer al nostre entorn més escèptic – companys de feina, família, amics – que aquesta consulta, malgrat no ser oficial, és i vol ser oberta a tothom. Perquè volem que tothom volem que exerceixi el DRET A DECIDIR!