Avui vull ser extremadament sintètic. En podria trobar molts de motius, però m’ha vingut de gust resumir-los en la meva particular selecció de 10 motiu per  a qui els necessiti per a secundar la vaga general de demà.


MOTIU 1. Perquè la reforma laboral ja aprovada ens deixa com a treballadors en una situació d’indefensió davant d’eventuals acomiadaments, canvis en les condicions laborals i/o retributives.

MOTIU 2. Perquè quan valorem la reforma laboral no estem parlant d’un ajust puntual per superar la crisi, estem parlant d’un pas enrere estructural en els drets laborals difícilment reversible i inèdit.

MOTIU 3. Perquè aquesta reforma augmentarà la conflictivitat laboral i dificultarà el diàleg i la concertació social. Així ho han assegurat destacats advocats laboralistes.

MOTIU 4. Perquè la rebaixa del cost d’acomiadament que introdueix generarà una forta destrucció d’ocupació i farà augmentar la taxa d’atur. Les primeres estimacions – de la Fundación IDEAS, s’ha de dir tot – apunten a que destruirà 172.000 llocs de treball adicionals als 635.000 nous aturats que crearà la crisi a tot l’Estat.

MOTIU 5. Perquè s’ha demostrat per institucions com FEDEA – gens sospitoses de ser pro-sindicalistes – que la rebaixa del cost d’acomiadament no va estimular la generació d’ocupació el 2010.

MOTIU 6. Perquè la reforma laboral no és, ni molt menys, la panacea per a sortir de la crisi. Amb la mateixa legislació laboral, s’observen CCAA amb taxes d’atur molt dispars. Endevineu qui té les taxes d’atur més baixes?

MOTIU 7. Perquè es pot expressar el descontent davant d’aquesta reforma laboral sense ser un immobilista i essent molt crític amb els sindicats i els partits d’esquerra.

MOTIU 8. Perquè una reforma laboral d’aquest calat no es pot imposar – si no volem seguir el model de conflictivitat social ‘a la grega’ -.

MOTIU 9. Perquè en el cas que s’imposés una reforma laboral en virtut d’una majoria absoluta del Partit Popular, aquesta no s’ha produït a Catalunya. Que es noti demà!

MOTIU 10. Perquè tenim el deure social de fer vaga si estem en desacord amb aquesta reforma. Si no volem que ens comptin – que ho faran – entre la ‘majoria silenciosa’ que dona suport a la reforma perquè no ha fet vaga.