Diuen que les petites coses són les que fan més il·lusió. És cert que el que fa més il·lusió dels regals no és tant el seu valor econòmic sinó que els hagin fet pensant en tu, en el que t’agrada o en el com ets. Doncs bé, pel meu aniversari algú – encara no he descobert qui! – em va regalar un playmobil com el que veieu a la fotografia. Alguns pensaran que és una tonteria, però em va fer una il·lusió immensa i el tinc col·locat al costat del meu ordinador per veure’l cada dia.

Qui em va fer aquest regal debia saber, o debia suposar, que sóc de la generació Playmobil – més ben dit, de la generació dels ‘clicks’ – i que vaig passar moltes tardes jugant amb el ‘vaixell pirata’, amb el ‘Ford’ i amb caracteritzacions improvisades que no posaven límits a la imaginació. Quan fas 30 anys és maco recordar aquestes coses: és com quan alguns recuperem fotos de quan anàvem al parvulari través del Facebook o sentim aquella cançó que ens trasllada de cop 10 anys enrera.

A part, el personatge escollit pel regal fou el de cavaller medieval (foto). Tota una mètafora del meu caràcter. Quan tenia 6 anys, durant les vacances sortia al carrer amb una espasa i un escut de fusta disposat a fer justícia i a comportar-me com un cavaller – el cavall me l’imaginava – . Avui en dia no faig, com podeu imaginar, exactament el mateix però l’actitud no ha variat tant de la de fa 24 anys. Fer de cavaller és maco i suposa una aventura cada dia, excepte quan es troben a faltar els reis o les creuades per les que lluitar, que tot es fa una mica més difícil. Us animo a que descobriu quin Playmobil porteu dins. Passareu una bona estona, especialment si sou de la generació dels clicks!